Новини

2023-05-08
3 травня 2023 р. в Українському Католицькому Університеті відбувся семінар інтелектуальної історії на тему «Образ ворога в польсько-українській війні 1918−1919 рр.», співорганізатором якого стали кафедра новітньої історії ім.. М. Грушевського Львівського національного університету ім. І. Франка та відділ «Центр дослідження українсько-польських відносин»

2023-05-03
2 травня 2023 року у рамках наукового семінару Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України “Російсько-українська війна: причини, перебіг, наслідки” відбулася лекція доктора історичних наук, професора кафедри гуманітарних наук Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного Андрія Харука на тему «Російсько-українська війна: вступ до проблеми», яка викликала неабияке зацікавлення серед науковців та аспірантів Інституту.

2023-04-27

2 травня 2023 року о 12:00 год. у рамках наукового семінару Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України «Російсько-українська війна: причини, перебіг, наслідки» відбудеться лекція доктора історичних наук, професора кафедри гуманітарних наук Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного Андрія Харука на тему «Російсько-українська війна: вступ до проблеми». Місце проведення: вул. Козельницька, 4, кім. 501. Запрошуємо до участі!


2023-04-27
В рамках заходів здійснених з метою захисту пам'яток культурної спадщини, що зберігаються у фондових колекціях Археологічного музею та Відділу археології Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України за фінансової підтримки ALIPH Foundation (https://www.aliph-foundation.org/) було придбано необхідне обладнання та матеріали. Зокрема для безперебійної роботи осушувачів та іншого устаткування

2023-04-27
26 квітня 2023 р. у червоній залі Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського відбулися загальні збори Відділення історії, філософії та права Національної академії наук України. В обговоренні питань порядку денного та з доповіддю про наукову, науково-організаційну діяльність Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України

2023-04-25
Запрошуємо до участі в дискусії «КУЛЬТУРНА ВІДБУДОВА ЧИ ЗАБУДОВА», що є частиною проєкту мандрівної бібліотеки, у яку трансформувалася Луганська обласна універсальна наукова бібліотека (Good library) після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

2023-04-14
Дорогі друзі! Шановні колеги! Сердечно вітаємо Вас та Ваші родини зі Світлим Святом Христового Воскресіння! Нехай неповторна пасхальна атмосфера наповнить серця радістю та теплом! Миру, спокою, злагоди, натхнення та віри в нашу перемогу!

2023-04-07
4 квітня 2023 р. відбувся науковий семінар організований відділами - нової історії України, української літератури Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАНУ та Інституту релігієзнавства - філія Львівського музею історії релігії

2023-04-05

30 березня 2023 року в Інституті українознавства імені І. Крип’якевича НАН України відбулися ХІ Наукові читання імені академіка Ярослава Ісаєвича на тему: «Культура в контексті війни». Співорганізаторами заходу виступили Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України та Західний науковий центр НАН України і МОН України.


2023-03-22
30 березня 2023 р. в Інституті українознавства ім. І.Крип’якевича НАН України відбудуться ХІ Наукові читання імені академіка Ярослава Ісаєвича на тему: «КУЛЬТУРА В КОНТЕКСТІ ВІЙНИ».

Оголошення:

Видання:

Модернізм в українській літературі ХХ – початку ХХІ століття: пам’ять, коди, практики: монографія