Семінар "Львів Чубая: між сходом і заходом"

2015-03-01

Засідання наукового семінару відділу української літератури Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України!

Доповідач - Оксана Загороднюк,
аспірантка кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства Львівського національного університету імені Івана Франка

Тема - Львів Чубая: між сходом і заходом

Міський пейзаж у поезії Грицька Чубая абстрактний і майже невпізнаваний. Це може бути Рим і Вавилон, але насамперед, звісно, Єрусалим. Місто Месії, героїв та пророків. Місто-сон, видіння чи галюцинація. 

Воднораз існує реальний Чубай у реальному місті, в якому його, Чубаєві, смаки задають інтелектуальну моду. Тут він відкриває Захід, вчить любити джаз і Еліота. Тут же Олег Лишега відкриває для себе Японію, називаючи самого Чубая  візантійцем. Місто з Чубаєм перетворюється і змінюється, централізуючись навколо Погулянки, – і таким, зміненим, залишається в спадок товаришам після його смерті.

Дата: 5 березня 2015, четвер

Час: 14:30

Місце: вул. Козельницька, 4, кімната 501

Будемо раді Вашій участі у нашому семінарі і просимо про поширення інформації серед зацікавлених!

Із повагою,
працівники відділу української літератури.



Читайте також:

2024-04-18
У березні 2024 року науковці відділу української мови Інституту українознавства Національної академії наук України взяли участь у серії науково-освітніх заходів «Мовознавці актуалізують», які ініціювала катедра української мови Національного університету «Львівська політехніка».

2024-04-16

Упродовж лютого-квітня 2024 р. Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України долучився до реалізації проєкту мультимедійних ініціатив «#ШоТам» та «Локальна історія» зі створення 8 відеороликів рубрики «Нація підприємців: як українці бізнес будували».


2024-04-15
11 квітня 2024 р. відбувся черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований цього разу спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».

Оголошення:

Видання:

Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України: історія, імена, ідеї