Дайджест новин червня 2017 р.

2017-06-15

1 червня 2017 р. науковці Інституту М.Литвин, І.Соляр виступили з доповідями у Києві на Міжнародній науковій конференції “Революція, державність, нація : Україна на шляху самоствердження  (1917–1921 рр.)”.

---

6 червня 2017 р. у Львівському будинку вчителя відбувся круглий стіл, присвячений сучасним українсько-польським відносинам, на якому виступили науковці Центру дослідження українсько-польських відносин Інституту Л.Хахула, О.Піх.

---

6 і 13 червня 2017 р. в Івано-Франківську та Львові  відбулися робочі наради авторського колективу “Енциклопедії ЗУНР”, на яких обговорено концепцію та зміст видання. В їх роботі взяли участь науковці Інституту М.Литвин, І.Соляр, І.Патер та ін.

---

10 червня 2017 р. у Перемишлі відбувся зеленосвяточний похід громадськості та влади, який України та Польщі  до стрілецького Меморіалу в Пікуличах. У заході взяв участь директор Інституту М.Литвин, який також обговорив з директором Південно-Східного наукового Інституту в Перемишлі С.Стемпнем, доктором О.Колянчуком шляхи активізації українсько-польської наукової співпраці.

---

13 червня 2017 р.  директор Інституту українознавства ім.. І. Крип’якевича НАН України М.Литвин та директор Інституту історії Польської Академії наук підписали аплікаційну форму українсько-польського наукового проекту Україна – Польща: історична спадщина, історіографічні перспективи в рамках Угоди про наукове співробітництво між Національною академією наук України та Польською Академією наук. Документ передали до Відділу міжнародних зв’язків Президії НАН України.

---

Науковці Інституту М.Литвин та І.Соляр виступили з доповідями на Міжнародній науковій конференції “Людина і техніка у визначних битвах світових воєн ХХ століття”, яка відбулася 15–16 червня 2017 р. в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (Львів).

---

29 червня 2017 р. у Львові відбулася Всеукраїнська наукова конференція “Витоки та становлення козацького руху на етнічних землях України”, співорганізатором якої виступив Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України. З доповідями виступили М.Литвин, О.Руда, Ф.Стеблій, П.Шкраб’юк.



Читайте також:

2024-04-18
У березні 2024 року науковці відділу української мови Інституту українознавства Національної академії наук України взяли участь у серії науково-освітніх заходів «Мовознавці актуалізують», які ініціювала катедра української мови Національного університету «Львівська політехніка».

2024-04-16

11–12 квітня 2024 р. у Інституті історії Варшавського університету відбулася міжнародна наукова конференція «Stosunki polsko-ukraińskie wobec rosyjskiej agresji na Ukrainę: konteksty historyczne i współczesne», в якій взяли участь провідні історики та політологи Польщі та України, серед них наші колеги із відділу «Центр дослідження українсько-польських відносин».


2024-04-16

23 березня 2024 р. у Київському національному університеті Т. Шевченка відбулися річні наукові читання Національної академії наук вищої школи України, на яких обговорено актуальні проблеми розвитку науки, освіти та культури України, захисту її від новітньої російської агресії. Особливе зацікавлення викликали доповіді економіста Анатолія Кінаха, медикині Ольги Богомолець, фізика і перекладача Максима Стріхи, історика Георгія Папакіна. У виступі нашого колеги, завідувача відділу «Центр дослідження українсько-польських відносин» Миколи Литвина проаналізовано особливості польсько-українських міждержавних і міжнаціональних відносин, актуалізовано історіографічні та археографічні перспективи дослідження проблеми.


Оголошення:

Видання:

Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України: історія, імена, ідеї