Дайджест новин - вересень 2017

2017-09-16

8 вересня 2017 р. на Загальних  зборах НТШ у Львові Миколу Литвина за рекомендаціями Феодосія Стеблія і Степана Гелея обрано дійсним членом НТШ.

---

10 вересня співробітники Інституту взяли участь увідкритті Центру Митрополита Андрея Шептицького УКУ і ознайомилися з новими технологіями діяльності наукової бібліотеки.

---

13–16 вересня відділ української мови Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України спільно із Мовознавчою комісією Наукового товариства імені Шевченка провели міжнародну наукову конференцію “Книжки про слова. Історична та діалектна лексикографія”, в якій взяли участь понад 40 науковців з України, Польщі, Угорщини, Хорватії.

---

Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України презентував 13–16 вересня 2017 р. науковий доробок на черговому Форумі видавців у Львові. 

14 вересня презентовано колективну роботу ”Галичина і Волинь у складі міжвоєнної Польщі” (упоряд. М.Литвин, співавтори Р.Голик, І.Соляр, М.Посівнич, О.Руда, Л.Зашкільняк, В.Клапчук, В.Комар, Р.Давидюк  та ін.).

---

25 вересня 2017 р. в Інституті відбулася нарада за участю науковців Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника (І.Цепенда, В.Великочій, М.Кугутяк, М.Вітенко) та Інституту народознавства НАН України (С.Павлюк), на якій обговорено план-проспект Енциклопедії ЗУНР.

---

28 вересня 2017 р. до бібліотека Інституту надійшла книга: А.Гавінський, Ю.Дячишин, А. Яцишин. Львівські Ставчани (природа та історія). – Львів, 2017. – 128 с.




Читайте також:

2024-03-27

Запрошуємо Вас на черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».


2024-03-25

14–17 березня 2024 р. старша наукова співробітниця відділу нової історії України, к.і.н. Наталія Мисак взяла участь у VI полоністичному конгресі у м. Дрездені (Німеччина). Понад 270 науковців з Німеччини, Австрії, Польщі, Фінляндії, США, Великобританії тощо репрезентували свої дослідження в галузі полоністики. Наталія Мисак взяла участь у панелі, присвяченій участі жінок у військових та парамілітарних формуваннях у Центрально-Східній та Північній Європі у 1910–1939 рр., виступивши із доповіддю «Перша світова війна і повоєнний час як арена боротьби українських жінок за гендерну рівність».


2024-03-21
Старший науковий співробітник відділу "Центр дослідження українсько-польських відносин" Інституту, кандидат історичних наук Любомир Хахула став ініціатором та модератором циклу семінарів «Між війною і миром: концепція реалізму в дослідженні Східної Європи (2008–2023)»

Оголошення:

Видання:

Ad fontes. Джерела діалектологічних студій. (Серія Діалектологічні студії, т. 1(14))