Відбулася чергова XVIІ Міжнародна наукова конференція “Археологія заходу України”

2021-05-27

19-20 травня 2021 р. у відділі археології Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України відбулася чергова XVIІ Міжнародна наукова конференція “Археологія заходу України”. Співорганізатором заходу виступив Науково-дослідний центр «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України. Цьогорічна ситуація у світі внесла свої корективи і у наукове життя. Конференція проводилась у змішаному форматі. Більша частина учасників долучилися до участі через платформу Zoom, однак, такий формат не завадив виголосити цікаві доповіді і підтримати жваві дискусії.

Травневі зібрання у відділі археології вже стали доброю традицією для наукової спільноти. Цьогоріч на конференції виступили з доповідями учені з різних куточків України (Київ, Львів, Рівне, Тернопіль, Ужгород, Луцьк, Івано-Франківськ, Вінниця, Кам’янець-Подільський), Польщі (Жешів, Краків, Варшава, Люблін, Познань), Бельгії (Льєж), Білорусі (Мінськ). Загалом у роботі наукового форуму взяли участь понад 40 учасників.

Конференцію відкрила заступниця директора з наукової роботи Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України Тетяна Ястремська, яка привітала учасників конференції і побажала плідної роботи та жвавих дискусій, а також відзначила наукові здобутки археологів відділу.

Учасників привітав і директор НДЦ «Рятівна археологічна служба» Олег Осаульчук. Він наголосив на важливості наукових конференцій як платформ для наукових комунікацій, а також необхідності тісної співпраці між двома науковими установами.

За два дні засідань заслухано 30 цікавих доповідей, які охопили практично всі історичні періоди – від палеоліту до пізнього середньовіччя, а також історію археологічних досліджень на теренах України і сусідніх країн.

Усі доповіді науковців супроводжувалися змістовними презентаціями матеріалів, цікавими питаннями та насиченими дискусіями.


2021-05-27 AZU



Читайте також:

2024-04-16

Упродовж лютого-квітня 2024 р. Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України долучився до реалізації проєкту мультимедійних ініціатив «#ШоТам» та «Локальна історія» зі створення 8 відеороликів рубрики «Нація підприємців: як українці бізнес будували».


2024-04-15
11 квітня 2024 р. відбувся черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований цього разу спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».

2024-04-09
4 квітня 2024 р. у Львівському музеї історії релігії відбувся семінар відділів нової історії України та української літератури Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАНУ та Інституту релігієзнавства – філії Львівського музею історії релігії.

Оголошення:

Видання:

Модернізм в українській літературі ХХ – початку ХХІ століття: пам’ять, коди, практики: монографія