Сто кроків до Храму: невідоме про відоме

Шкраб’юк П. Сто кроків до Храму: невідоме про відоме / Петро Шкраб’юк / Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України; ГО «Інститут національної пам’яті». – Львів: НВФ «Українські технології», 2008. – 436 с.

Сто кроків до Храму – це сто передач по Радіо «Воскресіння» (Перша програма Українського Радіо), які звучали в 2006-2008 роках у рубриці «Дорога до Храму».

Це сто вибраних есеїв про внесок творців українського походження в світову культуру, про героїку і поезію подвижників новітньої доби; це також ювілейні цикли про духовно-державницькі погляди Івана Франка, історію Галицької митрополії та історію хрещення Руси-України, сюжети про шлях до Бога й України визначних діячів.

Стилістично прозорі, але по-науковому місткі й аргументовані тексти нагадують про інтелектуальне багатство української нації, непереможну силу віри, молитви і національного єднання, – тому призначені для якнайширшого кола читачів.

Друге, виправлене видання вийшло у 2014 р.



Дивіться також:

Ястремська Тетяна. Традиційне гуцульське пастухування
Федун Петро – «Полтава». Концепція Самостійної України. Том 1. Твори
Гаврилів Т. Знаки часу. Спроби прочитання
Оголошення:
Новини:

Ганна Дидик-Меуш отримала Почесну грамоту Кабінету Міністрів України

Вітаємо нашу колегу Ганну Дидик-Меуш, доктора філологічних наук, старшого наукового співробітника відділу української мови, з високою урядовою відзнакою. Зичимо реалізації подальших цікавих і важливих проєктів у гуманітаристиці загалом і в українському мовознавстві зокрема.

Запрошуємо на науковий семінар Ради молодих вчених "Від льоду і полум'я до пера й пергаменту; Історія Ісландії в контексті розвитку саг"

Запрошуємо Вас на черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».