Микола Ільницький: Біобібліографічний покажчик

Микола Ільницький: Біобібліографічний покажчик / Укладач Л.Ільницька; Науковий редактор і автор передмови В.Будний. – Львів: Видавничий центр ЛНУ ім. Івана Франка, 2004. – 254 с. – (Українська біобібліографія. Нова серія; Ч.  16).

У біобібліографічному покажчику відображений творчий і науковий доробок відомого українського письменника і вченого, члена-кореспондента Національної академії наук України, професора й завідувача кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства Львівського національного університету імені Івана Франка, завідувача відділу української літератури Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича НАН України Ільницького Миколи Миколайовича. 

До покажчика включені окремі видання його літературознавчих праць, поетичних творів, художніх перекладів (з аварської, білоруської, болгарської, вірменської, грузинської, естонської, іспанської, казахської, латиської, литовської, молдавської, перської, російської, сербо-лужицької, таджицької, туркменської мови та санскриту), записів народних пісень, історико-літературні та літературно-критичні статті, рецензії тощо. 

Відображені також праці, які упорядкував чи редагував вчений, і його академічна діяльність (наукове керівництво дисертаціями й офіційне опонування). У покажчику подана також література про М. Ільницького.

Переглянути цифрову версію покажчика у цифровому архіві "Антропос"



Дивіться також:

Ястремська Тетяна. Традиційне гуцульське пастухування
Федун Петро – «Полтава». Концепція Самостійної України. Том 1. Твори
Гаврилів Т. Знаки часу. Спроби прочитання
Оголошення:
Новини:

Ганна Дидик-Меуш отримала Почесну грамоту Кабінету Міністрів України

Вітаємо нашу колегу Ганну Дидик-Меуш, доктора філологічних наук, старшого наукового співробітника відділу української мови, з високою урядовою відзнакою. Зичимо реалізації подальших цікавих і важливих проєктів у гуманітаристиці загалом і в українському мовознавстві зокрема.

Запрошуємо на науковий семінар Ради молодих вчених "Від льоду і полум'я до пера й пергаменту; Історія Ісландії в контексті розвитку саг"

Запрошуємо Вас на черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».