Історії, прожиті тричі: події, документи, спогади

Шкраб'юк Петро. Історії, прожиті тричі: події, документи, спогади / Інститут українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України. – Львів: НВФ "Українські технології", 2015. – 444 с.

В цій книзі сотні різних історій про події та людей. Проте (якщо узагальнювати) найголовніші три: це історія України, історія роду та історія (біографія) автора. Ця триєдина історія і визначила характер видання, його змістову навантаженість і стилістичну динаміку.

Петро Шкраб'юк – письменник, доктор історичних наук, завідувач відділу української літератури Інституту українознавства ім. Івана Крип'якевича, лауреат Міжнародної премії Воляників-Швабінських (Нью-Йорк), обласної – ім. В'ячеслава Чорновола та Всеукраїнської – ім. Ірини Вільде; на його рахунку 25 книг поезії та документально-історичної прози. І закономірно, що він найбільше розповідає про себе, товаришів, працю, творчість, поїздки, про своє розуміння таємниці буття, реалій давніх і теперішніх. І знову ж таки – в контексті історії України і свого роду.

Отож – читайте! Бо це заразом книга про нас усіх.


Дивіться також:

Дидик-Меуш Г., Слободзяник О. Українські краєвиди XVI-XVIII ст. Слово - текст - словник.
Де твій дім, Одіссею?
Дозволені забави. Вірші / Жінка на ім'я Модеста. Оповідання
Оголошення:
Новини:

Реалізовано проєкт відеороликів спільно з ініціативами «#ШоТам» та «Локальна історія»

Упродовж лютого-квітня 2024 р. Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України долучився до реалізації проєкту мультимедійних ініціатив «#ШоТам» та «Локальна історія» зі створення 8 відеороликів рубрики «Нація підприємців: як українці бізнес будували».

Відбувся науковий семінар Ради молодих вчених за участю Владислава Кіорсака «Від льоду і полум'я до пера й пергаменту; Історія Ісландії в контексті розвитку саг»

11 квітня 2024 р. відбувся черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований цього разу спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».