Воєнно-політична діяльність ОУН в 1929–1939 роках

Посівнич М. Воєнно-політична діяльність ОУН в 1929–1939 роках. – Львів: Афіша, 2010. – 368 с. іл.

Монографія присвячена воєнно-політичній  діяльності ОУН у 1929–1939 роках, формуванню воєнної доктрини та геополітичної  стратегії українського визвольного руху. 

У дослідженні проаналізовано розвиток структури, підготовку військово-політичних кадрів та діяльність ОУН в Україні  та еміграції. 

Також детально висвітлено участь націоналістів у державотворенні в Карпатській Україні, розбудові Карпатської Січі, їхню діяльність напередодні та на початку Другої світової війни. 



Дивіться також:

Іван Франко у критиці: західноукраїнська рецепція 20-30-х років ХХ ст.
Хто і коли заснував місто Львів? Вірогідні й невірогідні дати заснування столиці Галичини
Спогади. Постаті. Вибране
Оголошення:
Новини:

Відбувся науковий семінар Ради молодих вчених за участю Владислава Кіорсака «Від льоду і полум'я до пера й пергаменту; Історія Ісландії в контексті розвитку саг»

11 квітня 2024 р. відбувся черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований цього разу спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».

Відбувся семінар відділів нової історії України та української літератури за участю Івана Монолатія

4 квітня 2024 р. у Львівському музеї історії релігії відбувся семінар відділів нової історії України та української літератури Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАНУ та Інституту релігієзнавства – філії Львівського музею історії релігії.