Україна - Польща: історична спадщина і суспільна свідомість. Випуск 3-4

Україна – Польща: історична спадщина і суспільна свідомість: [зб. наук. праць / відп. ред. М. Литвин] / Національна академія наук України, Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича. – Львів, 2010-2011. – Вип. 3-4. – 348 с.

Розглянуто українсько-польські відносини в контексті європейської історії, роль історичної спадщини у формуванні сучасних етнокультурних і політичних пріоритетів України і Польщі. 

Особливу увагу приділено соціально-політичним причинам, мотивам, масштабам і наслідкам українсько-польського протистояння першої половини ХХ ст. з урахуванням його внутрішніх і зовнішніх чинників.

Пам'яті багаторічного співголови Польсько-української історичної комісії при ПАН і НАН України академіка Ярослава Дмитровича Ісаєвича.

Редакційна колегія:

- д. і. н., проф. Микола Литвин (відп. редактор),
- д. і. н., проф. Леонід Зашкільняк,
- д. і. н., проф. Іван Патер,
- д. і. н., проф. Леонтій Войтович,
- д.і.н. Володимир Александрович,
- к. і. н. Олег Піх (заст. відп. редактора),
- Марина Чебан (відп. секретар).

Матеріали збірника можна переглянути у форматі PDF:

Зміст:

Студії

* * *

Історіографія. біблографія. джерелознавство

Рецензії

Хроніка



Дивіться також:

Україна–Польща: історична спадщина і суспільна свідомість. Випуск 6
Україна - Польща: історична спадщина і суспільна свідомість. Випуск 5
Україна-Польща: історична спадщина і суспільна свідомість. Випуск 2
Оголошення:
Новини:

Ганна Дидик-Меуш отримала Почесну грамоту Кабінету Міністрів України

Вітаємо нашу колегу Ганну Дидик-Меуш, доктора філологічних наук, старшого наукового співробітника відділу української мови, з високою урядовою відзнакою. Зичимо реалізації подальших цікавих і важливих проєктів у гуманітаристиці загалом і в українському мовознавстві зокрема.

Запрошуємо на науковий семінар Ради молодих вчених "Від льоду і полум'я до пера й пергаменту; Історія Ісландії в контексті розвитку саг"

Запрошуємо Вас на черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».