Україна - Польща: історична спадщина і суспільна свідомість. Випуск 5

Україна–Польща: історична спадщина і суспільна свідомість / [відп. ред. Микола Литвин]; Національна академія наук України, Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича. – Львів, 2012. – Вип. 5: Ювілейний збірник на пошану Олександра Колянчука. – 264 с.

Збірник підготований з нагоди 80-річчя відомого історика Олександра Колянчука (м. Перемишль, Республіка Польща). Відповідно до наукових інтересів Ювіляра більшість статей присвячені суспільно-політичній, соціальній і культурній історії України та Польщі ХІХ–ХХ століття. 

У випуск також увійшли матеріали про видатного українського вченого, професора Варшавського та Львівського університетів Мирона Кордубу.

Редакційна колегія:

- д. і. н., проф. Микола Литвин (відп. редактор), 
- д. і. н., проф. Леонід Зашкільняк,
- д. і. н., проф. Іван Патер,
- д. і. н., проф. Леонтій Войтович,
- д. і. н. Володимир Александрович,
- к. і. н. Олег Піх (заст. відп. редактора),
- Марина Чебан (відп. секретар)

Матеріали збірника можна переглянути у форматі PDF:

Зміст:

Студії

Кордубіана

Історіографія. бібліографія. джерелознавство

Рецензії

Хроніка

 Анотації / Summary



Дивіться також:

Україна–Польща: історична спадщина і суспільна свідомість. Випуск 6
Україна - Польща: історична спадщина і суспільна свідомість. Випуск 3-4
Україна-Польща: історична спадщина і суспільна свідомість. Випуск 2
Оголошення:
Новини:

Реалізовано проєкт відеороликів спільно з ініціативами «#ШоТам» та «Локальна історія»

Упродовж лютого-квітня 2024 р. Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України долучився до реалізації проєкту мультимедійних ініціатив «#ШоТам» та «Локальна історія» зі створення 8 відеороликів рубрики «Нація підприємців: як українці бізнес будували».

Відбувся науковий семінар Ради молодих вчених за участю Владислава Кіорсака «Від льоду і полум'я до пера й пергаменту; Історія Ісландії в контексті розвитку саг»

11 квітня 2024 р. відбувся черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований цього разу спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».