Сучасні моделі біографічних реконструкцій: вісімнадцяті біографічні читання

2022-04-22

Інститут біографічних досліджень Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського запрошує до участі в роботі Вісімнадцятих Біографічних читань, які відбудуться 9 червня 2022 року о 10.00.

Читання присвячені розгляду різноманітних моделей біографічних реконструкцій, як уже представлених світовими та вітчизняними практиками, так і тих, що є потенційно можливими в сучасному соціокультурному просторі.

До участі в роботі Читань запрошуються вчені наукових установ, закладів вищої освіти та спеціалісти бібліотек, архівів, музеїв, видавництв.

Передбачається обговорення таких проблем:

Ø Зміст і форма в біографічних реконструкціях: пошук оптимальних алгоритмів дослідження, репрезентації, комунікації;

Ø Конфігурація біографічних репрезентацій: зміна пріоритетів на тлі соціокультурних перетворень світу;

Ø Сучасні моделі біографічних студій (біографія-реконструкція, біографія-інтерв’ю, біографія-фікшн, візуалізована біографія, колективна біографія тощо);   

Ø Український мемуарій та епістолярій: перепрочитання крізь оптику поколіннєвих, часових і соціальних комунікацій;

Ø Новітні форми і методи розбудови електронних ресурсів біографічної інформації: світовий та вітчизняний досвід.

Читання проходитимуть у змішаному форматі. У разі продовження строків воєнного стану Читання відбудуться в режимі онлайн, про що учасників буде поінформовано додатково.

Завантажити оригінал





Читайте також:

2024-04-16

Упродовж лютого-квітня 2024 р. Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України долучився до реалізації проєкту мультимедійних ініціатив «#ШоТам» та «Локальна історія» зі створення 8 відеороликів рубрики «Нація підприємців: як українці бізнес будували».


2024-04-15
11 квітня 2024 р. відбувся черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований цього разу спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».

2024-04-09
4 квітня 2024 р. у Львівському музеї історії релігії відбувся семінар відділів нової історії України та української літератури Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАНУ та Інституту релігієзнавства – філії Львівського музею історії релігії.

Оголошення:

Видання:

Ad fontes. Джерела діалектологічних студій. (Серія Діалектологічні студії, т. 1(14))