Відбулася XVIII Міжнародна наукова конференція "Археологія заходу України"

2023-05-24

Цьогоріч травневий Львів вісімнадцятий раз зібрав археологів з України, Польщі, Німеччини на Міжнародну наукову конференцію "Археологія заходу України". Після ковідних обмежень і року повномасштабної війни археологічна спільнота потребувала живого спілкування, можливості поділитися результатами досліджень та жвавих дискусій. Свідченням цього є робота учасників конференції упродовж двох днів засідань до пізнього вечора та понад 50 виголошених доповідей. Третій день археологи провели у звичному для себе середовищі - на археологічних пам'ятках. Учасники конференції мали змогу відвідати Стільське та Ілівське городища, де чудову екскурсію та гостинний прийом організували співорганізатори конференції.

Про археологію, музейництво, війну і науку в умовах війни багато говорили на засіданнях і в кулуарах. Дякуємо кожному, хто долучився до цього важливого наукового форуму організацією, участю, підтримкою і добрим словом! Дякуємо ЗСУ, що мали змогу безпечно засідати у чудовому залі НТШ, а не в бомбосховищах!

З вірою у Перемогу чекаємо наступних наукових зустрічей!

Фото - Олена Томенюк та Дмитро Павлів


  АЗУ 2023


Читайте також:

2024-04-18
У березні 2024 року науковці відділу української мови Інституту українознавства Національної академії наук України взяли участь у серії науково-освітніх заходів «Мовознавці актуалізують», які ініціювала катедра української мови Національного університету «Львівська політехніка».

2024-04-16

Упродовж лютого-квітня 2024 р. Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України долучився до реалізації проєкту мультимедійних ініціатив «#ШоТам» та «Локальна історія» зі створення 8 відеороликів рубрики «Нація підприємців: як українці бізнес будували».


2024-04-15
11 квітня 2024 р. відбувся черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований цього разу спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».

Оголошення:

Видання:

Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України: історія, імена, ідеї