Конкурс для проведення прийому до аспірантури

2022-07-27

Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України оголошує конкурс для проведення прийому до аспірантури на місця державного замовлення (з відривом від виробництва) на 2022/2023 навчальний рік за спеціальністю 032 – Історія та археологія.

В аспірантуру приймаються громадяни України, які мають кваліфікацію магістра, рекомендацію Вченої ради закладу вищої освіти на навчання в аспірантурі.

Особи, що вступають до аспірантури, особисто подають такі документи:

-        заяву на ім’я директора Інституту;

-        особовий листок з обліку кадрів;

-        автобіографію;

-        науковий реферат (обсягом 1 авт. арк.), який доповнюється списком та ксерокопіями опублікованих наукових праць (за наявності);

-        копії диплома магістра (спеціаліста) та додатка до нього (особи, які здобули відповідну освіту за кордоном – копію нострифікованого диплома);

-       копію паспорта / ID-картки;

-       копію картки платника податків (ідентифікаційного коду);

-       у разі потреби документ про визнання особи органами медико-соціальної експертизи особою з інвалідністю;

-        копію або витяг з трудової книжки (за наявності);

-        фотокартки 3 × 4 (3 шт.);

-        копію військового квитка або приписного свідоцтва (для військовозобов’язаних);

-        рекомендацію Вченої ради закладу вищої освіти для вступу до аспірантури;

-        конверти з марками і домашньою адресою (2 шт.).

 

Документи приймаються тільки в повному комплекті.

Вступники до аспірантури проходять співбесіду на засіданні приймальної комісії Інституту та складають конкурсні вступні іспити зі спеціальної дисципліни та іноземної мови.

Прийом документів проводиться з 01 серпня до 10 вересня 2022 року. Зарахування до аспірантури – з 01 листопада 2022 року.

Адреса: 79029, м. Львів, вул. Козельницька, 4 (к. 423).

Тел.: (032) 270-65-98; (032) 270-70-22



Читайте також:

2024-04-18
У березні 2024 року науковці відділу української мови Інституту українознавства Національної академії наук України взяли участь у серії науково-освітніх заходів «Мовознавці актуалізують», які ініціювала катедра української мови Національного університету «Львівська політехніка».

2024-04-16

11–12 квітня 2024 р. у Інституті історії Варшавського університету відбулася міжнародна наукова конференція «Stosunki polsko-ukraińskie wobec rosyjskiej agresji na Ukrainę: konteksty historyczne i współczesne», в якій взяли участь провідні історики та політологи Польщі та України, серед них наші колеги із відділу «Центр дослідження українсько-польських відносин».


2024-04-16

23 березня 2024 р. у Київському національному університеті Т. Шевченка відбулися річні наукові читання Національної академії наук вищої школи України, на яких обговорено актуальні проблеми розвитку науки, освіти та культури України, захисту її від новітньої російської агресії. Особливе зацікавлення викликали доповіді економіста Анатолія Кінаха, медикині Ольги Богомолець, фізика і перекладача Максима Стріхи, історика Георгія Папакіна. У виступі нашого колеги, завідувача відділу «Центр дослідження українсько-польських відносин» Миколи Литвина проаналізовано особливості польсько-українських міждержавних і міжнаціональних відносин, актуалізовано історіографічні та археографічні перспективи дослідження проблеми.


Оголошення:

Видання:

Модернізм в українській літературі ХХ – початку ХХІ століття: пам’ять, коди, практики: монографія