Спогади. Постаті. Вибране

Науменко Кім. Спогади. Постаті. Вибране. – Львів, 2010. – 488 с.

В мемуарно-аналітичній праці  відтворено життя і діяльність автора – ветерана Збройних Сил, учасника війни та історика, а також досліджено коріння роду від часів Богдана Хмельницького. 

Представлені портрети вітчизняних і зарубіжних громадсько-політичних і військових діячів, діячів науки, культури та мистецтва, з якими перетиналися шляхи автора.

Праця складається з двох частин – "Спогади" та "Вибране" (публікації у пресі та науково-історичних збірниках, присвячені активним учасникам національно-визвольних змагань першої половини ХХ століття та маловідомим або сфальсифікованим сторінкам історії України). 



Дивіться також:

Іван Франко у критиці: західноукраїнська рецепція 20-30-х років ХХ ст.
Хто і коли заснував місто Львів? Вірогідні й невірогідні дати заснування столиці Галичини
Воєнно-політична діяльність ОУН в 1929–1939 роках
Оголошення:
Новини:

Реалізовано проєкт відеороликів спільно з ініціативами «#ШоТам» та «Локальна історія»

Упродовж лютого-квітня 2024 р. Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України долучився до реалізації проєкту мультимедійних ініціатив «#ШоТам» та «Локальна історія» зі створення 8 відеороликів рубрики «Нація підприємців: як українці бізнес будували».

Відбувся науковий семінар Ради молодих вчених за участю Владислава Кіорсака «Від льоду і полум'я до пера й пергаменту; Історія Ісландії в контексті розвитку саг»

11 квітня 2024 р. відбувся черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований цього разу спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».