Львівська археологія ХІХ – початку ХХ століття: дослідники, наукові установи, музеї

Булик Наталя. Львівська археологія ХІХ – початку ХХ століття: дослідники, наукові установи, музеї. – Львів: Інститут українознавства ім. І.  Крип’якевича НАН України; Львівський інститут економіки і туризму, 2014. – 304 с.

У книзі висвітлено історію львівської археології ХІХ – початку ХХ  ст. Відображено процес формування археології як науки на теренах Галичини, накопичення музейних збірок; прослідковано археологічну діяльність окремих наукових товариств, музеїв, персональний внесок краєзнавців, пошановувачів старовини та археологів. 

Особливу увагу звернуто на відомі пам’ятки, дослідження яких триває від ХІХ ст. і дотепер, зокрема Львів, Галич, Звенигород, Пліснесько, наскельна фортеця Тустань та ін. Вже понад століття вони не перестають приваблювати не лише дослідників, а й туристів. 

ISBN 978-966-02-7251-4

Переглянути монографію



Дивіться також:

Й.-В. Ґете й І. Франко: антиномія природи і духу
Львів і львів'яни: український соціум та промисел (20-30-ті роки ХХ століття)
Знаки доби і грані таланту
Оголошення:
Новини:

Ганна Дидик-Меуш отримала Почесну грамоту Кабінету Міністрів України

Вітаємо нашу колегу Ганну Дидик-Меуш, доктора філологічних наук, старшого наукового співробітника відділу української мови, з високою урядовою відзнакою. Зичимо реалізації подальших цікавих і важливих проєктів у гуманітаристиці загалом і в українському мовознавстві зокрема.

Запрошуємо на науковий семінар Ради молодих вчених "Від льоду і полум'я до пера й пергаменту; Історія Ісландії в контексті розвитку саг"

Запрошуємо Вас на черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».