Крехів у вінку сонетів

Шкраб’юк Петро. Крехів у вінку сонетів: історична хроніка. – Львів: Місіонер, 2015. – 56 с. іл.

Підзаголовок цієї книжки не випадковий. Бо це справді історична хроніка славного монастиря. Але відтворена у поетичній, вишуканій, строго дисциплінованій і водночас – документальній формі. 
Адже Петро Шкраб’юк не тільки поет, а й науковець, доктор історичних наук (зараз завідувач відділу української літератури Інституту українознавства ім. Івана Крип’якевича); він же й дослідник історії ЧСВВ, автор монументальних монографій «Крехів: дороги земні і небесні» (2002 р., 415 с.; друге видання – рік 2009), «Монаший Чин Отців Василіян у національному житті України» (2005 р., 439 с.), багатьох інших розвідок, статей і віршів на релігійну тематику. 
Вінок сонетів доповнює цей список – і доповнює вагомо, хоча й напрочуд стисло. В цьому переконається кожен, для кого дорогий Крехів і хто любить поезію.

Світлини з архіву Крехівського монастиря та Андрія Кіся

ISBN 978-966-658-344-7


Дивіться також:

Дидик-Меуш Г., Слободзяник О. Українські краєвиди XVI-XVIII ст. Слово - текст - словник.
Де твій дім, Одіссею?
Дозволені забави. Вірші / Жінка на ім'я Модеста. Оповідання
Оголошення:
Новини:

Оголошено конкурс на заміщення посади, яка буде вакантною з 01 листопада 2024 року

Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України оголошує конкурс на заміщення посади, яка буде вакантною з 01 листопада 2024 року.

Затверджено перелік учасників конкурсу на заміщення вакантних посад

Відповідно до Примірного положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних наукових посад державної наукової установи, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2018 р. № 404, розпорядженням Президії НАН України № 553 від 04.10.2018 р та Положення про порядок заміщення вакантних посад наукових працівників в Інституті українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України від 25.10.2018 р. затверджено перелік учасників конкурсу на заміщення вакантних посад