Добринівці І – чинбарський комплекс черняхівської культури на Буковині

Войнаровський В. Добринівці І – чинбарський комплекс черняхівської культури на Буковині – Львів, 2013. – 176 с. 

Монографія  підсумовує  дослідження  виробничого  осередку  Добринівці  І Чернівецької області. Памятка визначається як чинбарський комплекс черняхівської культури IV ст. н. е., на якому відбувалась масова спеціалізована професійна вичинка шкіри  –  важливої  статті  варварського  експорту  пізньоримської  доби.

Аналізуються стаціонарні  та  рухомі  матеріали  з  памяткивиробляється  ряд  археологічних ознак  шкірвиробництва  на  матеріалах  з  Добринівців  Інаводяться  результати палеоекономічного  аналізу  комплексупублікуються  обєкти  ранньоримського  часу, які підстилають виробничий осередок.

Книга розрахована на спеціалістів, краєзнавців, студентів-істориків та широке коло читачів.
 



Дивіться також:

Федун Петро-«Полтава». Концепція Самостійної України. Том 2. Документи і матеріали
Фразеологія пам’яток української мови XVI–XVII століть: семантика, структура, стиль
Імена близькі й далекі: Україна в національному і світовому вимірах
Оголошення:
Новини:

Ганна Дидик-Меуш отримала Почесну грамоту Кабінету Міністрів України

Вітаємо нашу колегу Ганну Дидик-Меуш, доктора філологічних наук, старшого наукового співробітника відділу української мови, з високою урядовою відзнакою. Зичимо реалізації подальших цікавих і важливих проєктів у гуманітаристиці загалом і в українському мовознавстві зокрема.

Запрошуємо на науковий семінар Ради молодих вчених "Від льоду і полум'я до пера й пергаменту; Історія Ісландії в контексті розвитку саг"

Запрошуємо Вас на черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».