Doctor Honoris Causa

2014-12-04

20 листопада 2014 року у Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені Івана Франка відбулося урочисте засідання Вченої ради з нагоди присудження почесного звання Doctor Honoris Causa відомому вченому-літературознавцю, поетові, перекладачеві, членові-кореспондентові НАН України, доктору філологічних наук, професорові, завідувачеві кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства Львівського національного університету імені Івана Франка, провідному науковому співробітнику відділу української літератури Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України Миколі Миколайовичу Ільницькому. 

Слово про солезіянта виголосив його колега, знаний літературознавець і поет, кандидат філологічних наук, професор кафедри української літератури та теорії літератури Дрогобицького університету Михайло Йосипович Шалата. Диплом Doctor'а Honois Causa Миколі Ільницькому урочисто вручив проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат фізико-математичних наук, професор Юрій Львович Кишакевич. 

Наприкінці Микола Ільницький для численної аудиторії розповів про свій життєвий, науковий і творчий шлях, зокрема і про зв’язок з Дрогобицьким університетом, своєю alma mater, у якій навчався на філологічному факультеті упродовж 1953-1957 років. Ця урочиста подія має і своє видавниче втілення у формі брошури

Це видання містить «Слово про вченого і поета Миколу Ільницького» Михайла Шалати, наукову працю Миколи Ільницького «Й.-В. Ґете й І. Франко: антиномія природи і духу», бібліографію окремих видань і наукових публікацій вченого за останні 10 років, а також світлини, які відображають зв’язок Миколи Ільницького з Дрогобицьким університетом.



Читайте також:

2024-05-03
Щирі вітання з Великоднем! Христос воскрес!

2024-04-18
У березні 2024 року науковці відділу української мови Інституту українознавства Національної академії наук України взяли участь у серії науково-освітніх заходів «Мовознавці актуалізують», які ініціювала катедра української мови Національного університету «Львівська політехніка».

2024-04-16

11–12 квітня 2024 р. у Інституті історії Варшавського університету відбулася міжнародна наукова конференція «Stosunki polsko-ukraińskie wobec rosyjskiej agresji na Ukrainę: konteksty historyczne i współczesne», в якій взяли участь провідні історики та політологи Польщі та України, серед них наші колеги із відділу «Центр дослідження українсько-польських відносин».


Оголошення:

Видання:

За свободу: українсько-польський діалог та спроби порозуміння