Між війною і соборністю. Соціокультурна інтеграція та адаптація переселенців з Донбасу та Криму. Західноукраїнський вектор

Між війною і соборністю. Соціокультурна інтеграція та адаптація переселенців з Донбасу та Криму. Західноукраїнський вектор: монографія / Національна академія наук України, Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича [відп. ред. М. Литвин]. – Львів, 2017. – 454 c.

У колективній монографії розглянуто історичне минуле регіонів України, сучасні загрози та виклики щодо адаптації переселенців з Донбасу та Криму в нових місцях проживання. Комплексно вивчено особливості соціокультурної інтеграції внутрішньо переміщених осіб з Донбасу й Криму в західноукраїнському соціумі.
Для управлінців, науковців, громадсько-політичних діячів, волонтерів.

   


Дивіться також:

Михайло Глушко, Леся Хомчак. Надсяння: традиційна культура і побут (етнолінгвістичні скарби)
Взаємодія інституцій держави та громадянського суспільства в Україні: західні землі (кінець XIX - початок XXI ст.)
Гавінський А., Дячишин Ю., Яцишин А. Львівські Ставчани (природа та історія)
Оголошення:
Новини:

Відбулася презентація-обговорення колективної монографії «Модернізм в українській літературі ХХ – початку ХХІ ст.: памʼять, коди, практики»

14 березня у Львівському музеї історії релігії відбулася презентація-обговорення колективної монографії «Модернізм в українській літературі ХХ – початку ХХІ ст.: памʼять, коди, практики», яку написали науковці відділу української літератури Інституту українознавства ім. І.Крипʼякевича НАН України.

Відбулося відкриття виставки «Дослідження сезону 2023»

14 березня 2024 р., в Археологічному музеї Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України відбулося відкриття виставки «Дослідження сезону 2023», яка діятиме до кінця місяця.