Добрилове Євангеліє 1164 року

Добрилове Євангеліє 1164 року / Відп. ред. В.В. Німчук, упор. Ю.В. Осінчук. − Львів: Інститут українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, 2012 (Серії: "Історія мови", "Пам'ятки української мови"). − 804 с.

Добрилове Євангеліє 1164 року - пам'ятка церковнослов'янської мови східно-слов'янської редакції, у якій зафіксовано низку визначальних рис української мови, найвизначніша серед яких - так званий "новий" h (нині - і) на місці етимологічного е перед складом із занепалим ь (у новозакритому складі). Це Євангеліє-апракос, у якому вміщено зачала для щоденних читань на всі дні літургійного року.

Євангеліє публікується вперше. До тексту додано передмови, коментарі, покажчики словоформ, таблиці.

Книга увійшла в десятку найкращих книжок 19 Форуму видавців



Дивіться також:

Вибрані твори Богдана Ігоря Антонича
Ми, українські радикали…
Наріжний камінь Маркіяна: статті, есеї, вірші
Оголошення:
Новини:

Ганна Дидик-Меуш отримала Почесну грамоту Кабінету Міністрів України

Вітаємо нашу колегу Ганну Дидик-Меуш, доктора філологічних наук, старшого наукового співробітника відділу української мови, з високою урядовою відзнакою. Зичимо реалізації подальших цікавих і важливих проєктів у гуманітаристиці загалом і в українському мовознавстві зокрема.

Запрошуємо на науковий семінар Ради молодих вчених "Від льоду і полум'я до пера й пергаменту; Історія Ісландії в контексті розвитку саг"

Запрошуємо Вас на черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».