Освіта національних меншин в Україні: історичні традиції, правові засади, сучасні виклики (ХХ – початок ХХІ століть). Книга 2.

Проаналізовано особливості забезпечення освітніх проблем національних меншин в Австро-Угорській монархії, Російській імперії, Другій Речі Посполитій. Досліджено освітню політику в Україні радянського періоду. Продемонстровано моделі реалізації права національних меншин на освіту в незалежній Україні.

Для істориків, педагогів, усіх, хто цікавиться новітньою історією України.


Завантажити оригінал



Дивіться також:

Пастух Т. Мости Олега Лишеги
Скарби українських говорів: тексти про борщ
Сова А. Іван Боберський: суспільно-культурна, військово-політична та освітньо-виховна діяльність
Оголошення:
Новини:

Оголошено конкурс на заміщення посади, яка буде вакантною з 01 листопада 2024 року

Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України оголошує конкурс на заміщення посади, яка буде вакантною з 01 листопада 2024 року.

Затверджено перелік учасників конкурсу на заміщення вакантних посад

Відповідно до Примірного положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних наукових посад державної наукової установи, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2018 р. № 404, розпорядженням Президії НАН України № 553 від 04.10.2018 р та Положення про порядок заміщення вакантних посад наукових працівників в Інституті українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України від 25.10.2018 р. затверджено перелік учасників конкурсу на заміщення вакантних посад