Спогади. Постаті. Вибране

Науменко Кім. Спогади. Постаті. Вибране. – Львів, 2010. – 488 с.

В мемуарно-аналітичній праці  відтворено життя і діяльність автора – ветерана Збройних Сил, учасника війни та історика, а також досліджено коріння роду від часів Богдана Хмельницького. 

Представлені портрети вітчизняних і зарубіжних громадсько-політичних і військових діячів, діячів науки, культури та мистецтва, з якими перетиналися шляхи автора.

Праця складається з двох частин – "Спогади" та "Вибране" (публікації у пресі та науково-історичних збірниках, присвячені активним учасникам національно-визвольних змагань першої половини ХХ століття та маловідомим або сфальсифікованим сторінкам історії України). 



Дивіться також:

Іван Франко у критиці: західноукраїнська рецепція 20-30-х років ХХ ст.
Хто і коли заснував місто Львів? Вірогідні й невірогідні дати заснування столиці Галичини
Воєнно-політична діяльність ОУН в 1929–1939 роках
Оголошення:
Новини:

Юлія Артимишин взяла участь у програмі "Без брому" з Віталієм Ляскою

Що таке Закерзоння? Як звідти депортували українців? Чому Сталін окреслив кордони регіону у свій спосіб? Яким був вплив польсько-українського протистояння на регіон? Які злочини були розповсюджені під час депортації?
Про ці та інші аспекти у черговому випуску програми "Без брому" з Віталієм Ляскою розмовляла кандидат історичних наук, наукова співробітниця відділу новітньої історії нашого Інституту Юлія Артимишин.

Міжнародна наукова конференція, присвячена депортаціям на пограниччі у середині ХХ ст.

5 вересня 2024 р. у Львові відбулася міжнародна наукова конференція «депортації на українсько-польському пограниччі середини хх століття як злочини тоталітарних режимів проти людяності», співорганізаторами якої стали Львівська обласна рада, Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний університет «Львівська політехніка», Волинський національний університет імені Лесі Українки, Тернопільський національний педагогічний університет імені В. Гнатюка, Львівський історичний музей, львівські організації суспільно-культурних товариств «Надсяння», «Лемківщина», «Холмщина», «Любачівщина», «Устріки».