Гавінський А., Дячишин Ю., Яцишин А. Львівські Ставчани (природа та історія)

Гавінський А., Дячишин Ю., Яцишин А. Львівські Ставчани (природа та історія). – Львів, 2017. – 128 с.

Написана в науково-популярному стилі книга висвітлює окремі краєзнавчі проблеми села Ставчани Пустомитівського району Львівської області. На сторінках видання можна дізнатися про рельєф, геологію та водні ресурси краю. Вперше розповідається про його дописемну історію, яка ґрунтується на археологічних джерелах, здобутих в останнє десятиліття. Унікальні результати досліджень супроводжує багатий ілюстративний матеріал, зокрема давні австрійські та польські карти, що заповнюють „білі плями“ в історії Ставчан. Не менше захоплюючою є розповідь про буремні події двох світових воєн та національно-визвольного руху.

Для науковців, вчителів, учнів та усіх, хто цікавиться минулим рідного краю.

З пдф-версією книги можна ознайомитися за покликанням.


Дивіться також:

Михайло Глушко, Леся Хомчак. Надсяння: традиційна культура і побут (етнолінгвістичні скарби)
Взаємодія інституцій держави та громадянського суспільства в Україні: західні землі (кінець XIX - початок XXI ст.)
Між війною і соборністю. Соціокультурна інтеграція та адаптація переселенців з Донбасу та Криму. Західноукраїнський вектор
Оголошення:
Новини:

Ганна Дидик-Меуш отримала Почесну грамоту Кабінету Міністрів України

Вітаємо нашу колегу Ганну Дидик-Меуш, доктора філологічних наук, старшого наукового співробітника відділу української мови, з високою урядовою відзнакою. Зичимо реалізації подальших цікавих і важливих проєктів у гуманітаристиці загалом і в українському мовознавстві зокрема.

Запрошуємо на науковий семінар Ради молодих вчених "Від льоду і полум'я до пера й пергаменту; Історія Ісландії в контексті розвитку саг"

Запрошуємо Вас на черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».