Словник української мови ХVІ – першої половини ХVІІ ст. Випуск 15

Словник української мови ХVІ – першої половини ХVІІ ст. / Відп. ред. Д.Гринчишин, М.Чікало / Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України. – Львів, 2010. – Вип. 15.– 256 с.

П’ятнадцятий випуск є частиною "Словника української мови ХVІ – першої половини ХVІІ ст." – першої в історії української культури праці, яка репрезентує книжну і народнорозмовну лексику української мови цього періоду. Випуск містить понад 1300 слів на літери К та Л. 

У словнику наведено семантичну, граматичну, стилістичну характеристику слів; ілюстративний матеріал подано за хронологією; взято до уваги територіальне поширення і жанрові особливості писемних пам’яток. Уперше в українській історичній лексикографічній практиці у цитатах збережено наголос слів. 



Дивіться також:

Словник української мови XVI – першої половини XVII ст.
Словник української мови ХVІ – першої половини ХVІІ ст. Випуск 17
Словник української мови ХVІ – першої половини ХVІІ ст. Випуск 16
Оголошення:
Новини:

Запрошуємо на науковий семінар «Формування та репрезентація пам’яттєвих смислів в габітуальному полі війни» за участю Алли Киридон

Науковий семінар організовано в рамках проєкту «Історична пам’ять українців в умовах війни: від конфронтації до консолідації», який реалізується завдяки грантовій підтримці Національного фонду досліджень України. Керівник – доктор філологічних наук Ганна Дидик-Меуш.

Відбувся семінар Ради молодих вчених Інституту про книгу Йосипа Ґронського «Львів: історичні студії»

17 жовтня 2024 р. відбувся черговий науковий семінар Ради молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України (співорганізатори РМВ Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України та Львівська національна наукова бібліотека України ім. В. Стефаника), організований спільно з ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле» онлайн на платформі Zoom.