Література українського відродження: напрями та течії в українській літературі 20-х – поч. 30-х рр. XX ст.

Ільницький М.Література українського відродження: напрями та течії в українській літературі 20-х – поч. 30-х рр. XX ст. / М. Ільницький – Львів: Львівський обласний науково-методичний інститут освіти, 1994. – 72 с. – (Бібліотека «Українського освітнього журналу»).

Книга присвячена характеристиці основних напрямів та течій в розвитку української літератури 20-х – початку 30-х років, періоду її відродження, що стало «розстіляним відродженням». 

Автор, доктор філологічних наук Микола Ільницький, розглядає процеси, які відбувалися в українській літературі, на загальноєвропейському літературному фоні. До аналізу залучено також творчість письменників Західної України та еміграції.

Розрахована на широке коло читачів.



Дивіться також:

Драма без катарсису: сторінки літературного життя Львова першої половини XX століття. Книга 1
Бгагавадгіта (Божественна пісня): з санскриту
Над рікою часу: Західноукраїнська поезія 20-30-х років
Оголошення:
Новини:

Оголошено конкурс на заміщення посади, яка буде вакантною з 01 листопада 2024 року

Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України оголошує конкурс на заміщення посади, яка буде вакантною з 01 листопада 2024 року.

Затверджено перелік учасників конкурсу на заміщення вакантних посад

Відповідно до Примірного положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних наукових посад державної наукової установи, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2018 р. № 404, розпорядженням Президії НАН України № 553 від 04.10.2018 р та Положення про порядок заміщення вакантних посад наукових працівників в Інституті українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України від 25.10.2018 р. затверджено перелік учасників конкурсу на заміщення вакантних посад