Словник української мови ХVІ – першої половини ХVІІ ст. Випуск 16

Словник української мови ХVІ – першої половини ХVІІ ст. / Відп. ред. Д.Гринчишин, М.Чікало / Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України. – Львів, 2013. – Вип. 16.– 200 с.

Шістнадцятий випуск є складовою частиною Словника української мови XVI – першої половини XVII ст. – першої в історії української культури праці, яка подає інформацію про книжну і народнорозмовну лексику української мови цього періоду. 

Випуск містить 760 слів на літеру Л; тут подано їхню семантичну, граматичну і стилістичну характеристику. Ілюстративний матеріал наведено з урахуванням хронології, територіального поширення і жанрових особливостей писемних памʼяток. Уперше в українській історичній лексикографічній практиці у цитованому матеріалі збережений наголос слів.

Випуск опублікований за підтримки Меморіяльного фонду ім. Нестора і Зеновії Соломонів при Канадському інституті українських студій (КІУС)

ISBN 966-02-2705-1 (серія)
ISBN 978-966-02-7105-0 (вип. 16)



Дивіться також:

Словник української мови ХVІ – першої половини ХVІІ ст. Випуск 17
Словник української мови ХVІ – першої половини ХVІІ ст. Випуск 15
Оголошення:
Новини:

Ганна Дидик-Меуш отримала Почесну грамоту Кабінету Міністрів України

Вітаємо нашу колегу Ганну Дидик-Меуш, доктора філологічних наук, старшого наукового співробітника відділу української мови, з високою урядовою відзнакою. Зичимо реалізації подальших цікавих і важливих проєктів у гуманітаристиці загалом і в українському мовознавстві зокрема.

Запрошуємо на науковий семінар Ради молодих вчених "Від льоду і полум'я до пера й пергаменту; Історія Ісландії в контексті розвитку саг"

Запрошуємо Вас на черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».