Нові видання відділу української мови. «Словник української мови XVI – першої половини XVII ст.». Випуск 17

2019-02-11
Сімнадцятий випуск є частиною «Словника української мови XVI – першої половини XVII ст.» – першої в історії української культури праці, яка подає інформацію про книжну і народнорозмовну лексику української мови цього періоду. Випуск містить 729 слів на літеру М (М – МОАВИТѦНКА), їхню семантичну, граматичну і стилістичну характеристику. Ілюстративний матеріал наведено за хронологією, зважаючи на територіальне поширення й жанрові особливості писемних пам’яток. Уперше в українській історичній лексикографічній практиці в цитованому матеріалі збережено наголос слів. 

Словник української мови 17 випуск



Читайте також:

2024-05-17
16 травня 2024 року розпочала роботу всеукраїнська наукова конференція «Історичні читання пам’яті професора Леонтія Войтовича». Понад пів сотні науковців, студентів, членів родини і поціновувачів особи Леонтія Войтовича, зібралися, аби віддати належну пошану великому Вченому. Організували наукове зібрання кафедра історії середніх віків та візантиністики Львівського університету спільно з Інститутом українознавства ім. І. Крипʼякевича НАН України.

2024-05-16
Захід відбуватиметься у приміщенні Львівського музею історії релігії (Львів, пл. Музейна, 1), також доєднатися можна через застосунок ZOOM. Запрошуємо ознайомитися з Програмою та долучитись до Конференції у зручному для Вас режимі.

2024-05-16
15 травня 2024 року у Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся круглий стіл «Боротьба за збереження національної державності: традиції та перспективи», присвячений пам’яті визначного історика і державного діяча Івана Кревецького.

Оголошення:

Видання:

Артимишин Ю. Депортаційні акції 1940-х років у національній пам’яті українців: стан та перспективи дослідження