Місцеве самоврядування в Україні (ХХ – початок ХХІ століття). Західні землі: монографія

Місцеве самоврядування в Україні (ХХ – початок ХХІ століття). Західні землі: монографія / відп. ред. Михайло Романюк; НАН України, Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича. Львів, 2023. 676 с.

У колективній монографії з’ясовано роль місцевого самоврядування на початку ХХ ст., під час Першої світової війни та визвольних змагань 1918–1921 рр. Розкрито стан і реформування місцевого самоврядування у Галичині в міжвоєнний період ХХ ст. та роки Другої світової війни. Висвітлено особливості розвитку місцевого самоврядування в західних областях України у другій половині ХХ ст. Окрему увагу приділено вивченню ролі місцевого самоврядування після відновлення незалежності, а особливо питанню його реформування та функціювання в умовах російсько-української війни.

Для істориків, політологів, державних службовців і всіх, хто цікавиться історією України.

Завантажити оригінал



Дивіться також:

Трансформація суспільно-політичних процесів: українці Східної Галичини (1772–1918): монографія
Артимишин Ю. Депортаційні акції 1940-х років у національній пам’яті українців: стан та перспективи дослідження
Модернізм в українській літературі ХХ – початку ХХІ століття: пам’ять, коди, практики: монографія
Оголошення:
Новини:

Відбувся науковий семінар "Дмитро Вітовський - державний та військовий діяч ЗУНР"

У липні 2024 р. у Львівському музеї історії релігії відбувся семінар Інституту релігієзнавства – філія Львівського музею історії релігії та Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАНУ (відділи нової історії України й української літератури).

Вічна пам'ять!

Колектив Інституту українознавства ім.І.Крип’якевича НАН України висловлює щирі співчуття рідним і близьким із приводу непоправної втрати – смерті багаторічної працівниці Інституту Дарії КЛИМ. Нехай добрий, світлий спомин про Неї назавжди залишиться у серцях усіх, хто її знав, любив та шанував! Світла і вічна пам'ять...