Вибрані твори Богдана Ігоря Антонича

Антонич Б. І. Вибрані твори / Богдан Ігор Антонич / Упорядник Данило Ільницький; Передмова Данила Ільницького та Ірини Старовойт. – Київ: Смолоскип, 2012. – 872 с.

Книга містить більшість творів із літературного доробку українського письменника Богдана Ігоря Антонича (1909-1937). Це шість поетичних збірок у повному обсязі, а саме: «Привітання життя» (1931), «Велика гармонія» (1932), «Три перстені» (1934), «Книга Лева» (1936), «Зелена євангелія» (1938) і «Ротації» (1938); вибрані поезії з-поза збірок, серед яких розташовано й поетичні переклади; перша редакція лібрето опери «Довбуш»; прозові твори (сатиричний ґротеск «Політик» і незавершений роман «На другому березі»), а також більшість статей (теоретико-літературних, літературно-критичних і публіцистичних).

Традиційні для серії «Вибрані твори» «Додатки» розпочинаються розділом «Рецептивний контекст», хронологічно обрамленим періодом, коли жив і працював Б. І. Антонич. Тут подано написані у 1932-1938 рр. рецензії на поетичні збірки, статті, уривки з літературних оглядів, поетичні твори і некрологи.

У «Листах до Б. І Антонича» більшість матеріалу опубліковано вперше, а у «Споминах» подано найбільш характерні тексти, що представляють різний час і простір життя та діяльності Б. І. Антонича.

У розділі «Літературознавчі дослідження» представлено передусім цікаві маловідомі праці авторства М. Неврлого, О. Зілинського, І. Світличного, Д. Козія, М. Ільницького.

Видання містить широку бібліографію, примітки і фотоматеріали та є адресованим як науковій спільноті, так і широкому загалові читачів.

Про книгу - на сторінці видавництва "Смолоскип".



Дивіться також:

Ми, українські радикали…
Наріжний камінь Маркіяна: статті, есеї, вірші
Золоті Михалківські скарби та їх доля
Оголошення:
Новини:

Науковці Інституту українознавства взяли участь у серії науково-освітніх заходів «Мовознавці актуалізують»

У березні 2024 року науковці відділу української мови Інституту українознавства Національної академії наук України взяли участь у серії науково-освітніх заходів «Мовознавці актуалізують», які ініціювала катедра української мови Національного університету «Львівська політехніка».

Реалізовано проєкт відеороликів спільно з ініціативами «#ШоТам» та «Локальна історія»

Упродовж лютого-квітня 2024 р. Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України долучився до реалізації проєкту мультимедійних ініціатив «#ШоТам» та «Локальна історія» зі створення 8 відеороликів рубрики «Нація підприємців: як українці бізнес будували».