Повернення із забуття. Михайло Мочульський у літературному процесі кінця ХІХ – початку ХХ століття

Ощипок Наталя. Повернення із забуття. Михайло Мочульський у літературному процесі кінця ХІХ – початку ХХ століття / Національна академія наук України, Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича. – Львів, 2015. – 252 c.

У монографії на підставі широкого кола архівних та друкованих джерел ґрунтовно висвітлено життєвий шлях, наукову та літературну діяльність визначного українського вченого, письменника та перекладача Михайла Мочульського (1875 – 1940). 

Вперше в українському літературознавстві проаналізовано праці вченого з історії літератури, порівняльного літературознавства та мемуаристики, а також розглянуто творчий доробок автора. Визначено вагомий внесок ученого в розвиток українського літературознавства.

Для науковців, викладачів, студентів – усіх, хто цікавиться українською літературою та культурою.

Запрошуємо до перегляду фрагментів монографії, які публікуються з ознайомчою метою, за згодою авторки

- Вступ
- У сузір'ї духовних світочів (післямова до першої монографії про Михайла Мочульського)
- Зміст



Дивіться також:

Дидик-Меуш Г., Слободзяник О. Українські краєвиди XVI-XVIII ст. Слово - текст - словник.
Де твій дім, Одіссею?
Дозволені забави. Вірші / Жінка на ім'я Модеста. Оповідання
Оголошення:
Новини:

Реалізовано проєкт відеороликів спільно з ініціативами «#ШоТам» та «Локальна історія»

Упродовж лютого-квітня 2024 р. Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України долучився до реалізації проєкту мультимедійних ініціатив «#ШоТам» та «Локальна історія» зі створення 8 відеороликів рубрики «Нація підприємців: як українці бізнес будували».

Відбувся науковий семінар Ради молодих вчених за участю Владислава Кіорсака «Від льоду і полум'я до пера й пергаменту; Історія Ісландії в контексті розвитку саг»

11 квітня 2024 р. відбувся черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований цього разу спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».