Федун Петро-«Полтава». Концепція Самостійної України. Том 2. Документи і матеріали

Федун Петро-«Полтава». Концепція Самостійної України. Том 2. Документи і матеріали / упоряд. і відп. ред. М. В. Романюк; НАН України. Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича; Центр незалежних історичних студій. – Львів, 2013. – 896 с.

Видання містить документи і матеріали організаційного й ідеологічного характеру, які відображають основні напрямки діяльності Петра Федуна – «Полтави», видатного ідеолога збройного підпілля ОУН. Особливу цінність мають його нововіднайдені праці та епістолярна спадщина, в яких розкрито авторське бачення актуальних для українського визвольного руху проблем, явищ і подій.

Більшість текстів публікується за матеріалами державних і громадських архівів, частину – передруковано з важкодоступних видань. Том супроводжується науково-довідковим апаратом.

Для істориків, дослідників новітньої історії України, політологів, культурологів, широкої читацької аудиторії.

ISBN 978-966-02-4909-7 (загальний)

ISBN 978-966-02-6910-1 (Т. 2)

Запрошуємо до перегляду фрагментів збірника документів, які публікуються з ознайомчою метою, за згодою упорядника.

Вашій увазі подано:

·      Романюк Михайло. Передмова. (С. 3–18).

ЛИСТУВАННЯ

·      № 40. Лист Петра Федуна – «Полтави» до керівника збройного підпіл­ля ОУН в Україні Романа Шухевича – «Тараса Чупринки». (С. 137–151).

·      № 47. Лист Петра Федуна – «Полтави» до членів ОУН за кордоном. (С. 166–180).

·      № 53. Лист провідника ОУН на українських землях Василя Кука – «Леміша» до Петра Федуна – «Полтави» у справі налагодження зв’язку після зими 1950/1951 років. (С. 201–203).

ОРГАНІЗАЦІЙНІ ДОКУМЕНТИ

·      № 123. Інструкція про методику ведення пропагандистської роботи на 1951 рік. (С. 643–660).

ПРОПАГАНДИСТСЬКІ МАТЕРІАЛИ

·      № 130. Листівка з агітацією проти виборів до Верховної Ради СРСР 1950 року. (С. 690–692).

ДОДАТКИ

·      № 140. Рішення УГВР про призначення П. Федуна – «П. Савчука» за­ступником Головного Командира УПА. (С. 743).

·      № 143. Матеріали слідства, проведеного Василем Охримовичем, про обставини загибелі Романа Кравчука – «Максима та Петра Федуна – «Полтави». (С. 763–770).

·      Іменний покажчик. (С. 837–862).

·      Географічний покажчик. (С. 863–882).

·      Зміст. (883–891).


Завантажити оригінал



Дивіться також:

Фразеологія пам’яток української мови XVI–XVII століть: семантика, структура, стиль
Імена близькі й далекі: Україна в національному і світовому вимірах
Природне середовище і людина у Верхній Наддністрянщині в районі Галицько-Букачівської улоговини в доісторичних часах і ранньому середньовіччі
Оголошення:
Новини:

Реалізовано проєкт відеороликів спільно з ініціативами «#ШоТам» та «Локальна історія»

Упродовж лютого-квітня 2024 р. Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України долучився до реалізації проєкту мультимедійних ініціатив «#ШоТам» та «Локальна історія» зі створення 8 відеороликів рубрики «Нація підприємців: як українці бізнес будували».

Відбувся науковий семінар Ради молодих вчених за участю Владислава Кіорсака «Від льоду і полум'я до пера й пергаменту; Історія Ісландії в контексті розвитку саг»

11 квітня 2024 р. відбувся черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований цього разу спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».