Діалектологічні студії. 6: Лінгвістичний атлас: від створення до інтерпретації

Діалектологічні студії. 6: Лінгвістичний атлас – від створення до інтерпетації / Відп. ред. П. Гриценко, Н. Хобзей. – Львів: Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАНУ, 2006. – 432

У статтях збірника висвітлено питання лінгвогеографічного й ареального дослідження мовних явищ (лексичних, акцентуаційних, морфологічних, синтаксичних), порушено проблеми створення та прочитання лінгвістичних атласів. 

Збірник містить традиційні рубрики: матеріали (діалектні й етнографічні тексти), огляди й рецензії, хроніку.

Для фахівців-філологів, культурологів, етнографів і всіх, кого цікавлять проблеми функціювання української мови та її говорів.

ISBN 966-02-3933-5 (вип. 6)
ISBN 966-02-2707-8 (серія)



Дивіться також:

Ad fontes. Джерела діалектологічних студій. (Серія «Діалектологічні студії / Studia Gwarowe», т. 1(14))
Діалектологічні студії. 13. Збірник пам'яті Наталі Хобзей
Діалектологічні студії. 12: Діалект і пам’ятка
Оголошення:
Новини:

Запрошуємо на науковий семінар «Формування та репрезентація пам’яттєвих смислів в габітуальному полі війни» за участю Алли Киридон

Науковий семінар організовано в рамках проєкту «Історична пам’ять українців в умовах війни: від конфронтації до консолідації», який реалізується завдяки грантовій підтримці Національного фонду досліджень України. Керівник – доктор філологічних наук Ганна Дидик-Меуш.

Відбувся семінар Ради молодих вчених Інституту про книгу Йосипа Ґронського «Львів: історичні студії»

17 жовтня 2024 р. відбувся черговий науковий семінар Ради молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України (співорганізатори РМВ Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України та Львівська національна наукова бібліотека України ім. В. Стефаника), організований спільно з ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле» онлайн на платформі Zoom.