Поселення IV-IX ст. на Буковині – Чернівці

Войнаровський В. Чорнівка І. Поселення IV-IX ст. на Буковині – Чернівці: Зелена Буковина, 2007. – 166 с.

У монографії підсумовано результати археологічних розкопок виробничого осередку пізньоримського часу Гряда І поблизу Львова. 

Висвітлюється низка питань господарської діяльності жителів пам’ятки: чинбарство, вапнярство,  дігтярство, аналізуються житлобудівництво, кераміка та знаряддя праці, встановлюються час існування й місце Гряди І в колі пам’яток регіону. 

Пам’ятка визначається як вапнярсько-чинбарський осередок локального варіанта типу Черепин черняхівської культури IV ст. н. е., на якому відбувався повний цикл спеціалізованої масової вичинки шкіри.

Книга розрахована на археологів, істориків, етнографів, студентів історичних факультетів, усіх, хто цікавиться давньою історією України.



Дивіться також:

Ястремська Тетяна. Традиційне гуцульське пастухування
Федун Петро – «Полтава». Концепція Самостійної України. Том 1. Твори
Гаврилів Т. Знаки часу. Спроби прочитання
Оголошення:
Новини:

Ганна Дидик-Меуш отримала Почесну грамоту Кабінету Міністрів України

Вітаємо нашу колегу Ганну Дидик-Меуш, доктора філологічних наук, старшого наукового співробітника відділу української мови, з високою урядовою відзнакою. Зичимо реалізації подальших цікавих і важливих проєктів у гуманітаристиці загалом і в українському мовознавстві зокрема.

Запрошуємо на науковий семінар Ради молодих вчених "Від льоду і полум'я до пера й пергаменту; Історія Ісландії в контексті розвитку саг"

Запрошуємо Вас на черговий науковий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, організований спільно з Підземеллям Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Радою молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України та ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле».