Федун Петро – «Полтава». Концепція Самостійної України. Том 1. Твори

Федун Петро – «Полтава». Концепція Самостійної України. Том 1. Твори / Упоряд. і відп. ред. М. В. Романюк; НАН України. Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича; Галузевий державний архів Служби безпеки України. – Львів, 2008. – 720 с., 16 с. іл.

Двотомник Петра Федуна – «Полтави», видатного ідеолога Організації Українських Націоналістів, містить статті й матеріали теоретичного та публіцистичного характеру, а також велику епістолярну спадщину.

У творах, що ввійшли до першого тому, розкрито основні програмні засади українського визвольного руху 1940–1950-х рр., викладено оригінальне бачення історичного процесу ХХ ст., окремих актуальних суспільно-політичних і культурних явищ та подій. Більшість текстів публікується за матеріалами державних і громадських архівів, частину – передруковано з важкодоступних видань. Том супроводжується науково-довідковим апаратом, містить ілюстрований додаток.

Для істориків, дослідників новітньої історії України, політологів, культурологів, широкої читацької аудиторії.

 

ISBN 978-966-02-4909-7 (загальний)

ISBN 978-966-02-4910-3 (Т. 1)

 

Запрошуємо до перегляду фрагментів збірника документів, які публікуються з ознайомчою метою, за згодою упорядника.

Вашій увазі подано:

 

·     Романюк Михайло. Передмова. (С. 3–28).

·     Про програмові постанови ІІІ-го НВЗ ОУН. (С. 99–116).

·     Примітки. (С. 604–605).

·     Іменний покажчик. (С. 683–700).

·     Географічний покажчик. (С. 701–716).

·     Зміст. (С. 717–718).


Завантажити оригінал



Дивіться також:

Ястремська Тетяна. Традиційне гуцульське пастухування
Гаврилів Т. Знаки часу. Спроби прочитання
Гаврилів Т. Текст між культурами: перекладознавчі студії
Оголошення:
Новини:

Запрошуємо на науковий семінар «Формування та репрезентація пам’яттєвих смислів в габітуальному полі війни» за участю Алли Киридон

Науковий семінар організовано в рамках проєкту «Історична пам’ять українців в умовах війни: від конфронтації до консолідації», який реалізується завдяки грантовій підтримці Національного фонду досліджень України. Керівник – доктор філологічних наук Ганна Дидик-Меуш.

Відбувся семінар Ради молодих вчених Інституту про книгу Йосипа Ґронського «Львів: історичні студії»

17 жовтня 2024 р. відбувся черговий науковий семінар Ради молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України (співорганізатори РМВ Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України та Львівська національна наукова бібліотека України ім. В. Стефаника), організований спільно з ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле» онлайн на платформі Zoom.