Новини

2024-02-13
Колектив Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України висловлює співчуття старшому науковому співробітнику відділу української мови, доктору філологічних наук Ганні Михайлівні Дидик-Меуш із приводу важкої і непоправної втрати – смерті Батька Михайла Миколайовича.

2024-02-09
8 лютого 2023 у Львівському музеї історії релігії відбувся науковий семінар на якому виступила доктор філософських наук, провідний науковий співробітник відділу релігієзнавства Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України Людмили Филипович. Доповідачка виголосила реферат на тему: "Чи потребує захисту свобода совісті і свобода релігії в Україні?".

2024-01-23

3 січня 2024 р. відбулося Засідання Ради Наукового товариства імені Шевченка (Львівський торговельно-економічний університет, вул. Туган-Барановського, 10), на якому голова НТШ, академік Роман Кушнір доповідав про результати підготовки та проведення заходів з відзначення 150-річчя НТШ. За особливі заслуги перед товариством та українською наукою, пам’ятні медаліз нагоди 150-річчя НТШ вручено таким науковцям Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України:


2024-01-22
Колектив Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України висловлює співчуття старшому науковому співробітнику відділу "Центр дослідження українсько-польських відносин", кандидату історичних наук Олегу Михайловичу Піху із приводу важкої і непоправної втрати – смерті Батька.

Вічна і Світла Пам'ять!

2023-12-23
Дорогі Колеги! Сердечно вітаємо із Різдвом Христовим та Новим роком! Світлого, тихого, мирного та благословенного Різдва!

2023-12-21
Разова спеціалізована вчена рада Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України з правом прийняття до розгляду та проведення разового захисту дисертації Яремчук Валентини Вікторівни на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 03 Гуманітарні науки за спеціальністю 032 Історія та археологія.

2023-12-21
Разова спеціалізована вчена рада Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України з правом прийняття до розгляду та проведення разового захисту дисертації Кіорсака Владислава Борисовича на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 03 Гуманітарні науки за спеціальністю 032 Історія та археологія.

2023-12-19
Разова спеціалізована вчена рада Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України з правом прийняття до розгляду та проведення разового захисту дисертації Козака Миколи Івановича на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 03 Гуманітарні науки за спеціальністю 032 Історія та археологія.

2023-12-19
За результатами голосування Вченої ради 19 грудня 2023 року визначено переможців конкурсу на заміщення вакантних посад

2023-12-18
15 грудня 2023 року у Львівському музеї історії релігії відбувся семінар Інституту релігієзнавства - філія Львівського музею історії релігії спільно з відділами нової історії України та української літератури Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАНУ. Організувала захід кандидат історичних наук Ірина Орлевич.

Оголошення:

Видання:

Модернізм в українській літературі ХХ – початку ХХІ століття: пам’ять, коди, практики: монографія