Запрошуємо на презентацію проєкту «Затоплена спадщина: цифровий архів втрачених археологічних пам’яток долини Дністра»

2023-10-23

У вівторок 24 жовтня о 16 год. в Археологічному музеї інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України (вул. Винниченка 24) відбудеться презентація проєкту «Затоплена спадщина: цифровий архів втрачених археологічних пам’яток долини Дністра»

Команда археологів завершує роботу над  проєктом «Затоплена спадщина: цифровий архів втрачених археологічних пам’яток долини Дністра», який реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.

Протягом цих трьох місяців ми активно працювали, щоб всі отримали доступ до якісного продукту. Ми переймалися, аби сайт був зручним, хвилювалися, аби тема була цікавою загалу, турбувалися, чи встигнемо опрацювати всі матеріали. Всі наші старання були для того, аби кожен зміг доторкнутися до затопленої, але не втраченої історії.

Отож, тішимося, бо змогли:

·         відібрати, реставрувати та оцифрувати 1000 фотокадрів;

·         надати наукові коментарі опрацьованим плівкам;

·         створити цифровий архів та наповнити його;

·         організувати лекції для популяризації теми затопленої археологічної спадщини;

·         поспілкуватися з учасниками експедиції;

·         висвітлити наші напрацювання у ЗМІ.

А ще одним із завдань, яке ми виконаємо вже безпосередньо на презентації, буде показ фільму про те, як Володимир Баран та його експедиція виконували археологічні роботи. Тому ви ще маєте можливість доєднатися до цього дійства.

Дякуємо Українському культурному фонду за підтримку та допомогу в реалізації, дякуємо вам за увагу до проєкту, маємо велику надію, що ці матеріали будуть корисними.

v Проєкт «Затоплена спадщина: цифровий архів втрачених археологічних пам’яток долини Дністра» реалізується за підтримки Українського культурного фонду в межах партнерської програми «Культурна спадщина», лот «Діджиталізація».


2023-10-23 Результати проєкту


Читайте також:

2024-05-03
Щирі вітання з Великоднем! Христос воскрес!

2024-04-18
У березні 2024 року науковці відділу української мови Інституту українознавства Національної академії наук України взяли участь у серії науково-освітніх заходів «Мовознавці актуалізують», які ініціювала катедра української мови Національного університету «Львівська політехніка».

2024-04-16

11–12 квітня 2024 р. у Інституті історії Варшавського університету відбулася міжнародна наукова конференція «Stosunki polsko-ukraińskie wobec rosyjskiej agresji na Ukrainę: konteksty historyczne i współczesne», в якій взяли участь провідні історики та політологи Польщі та України, серед них наші колеги із відділу «Центр дослідження українсько-польських відносин».


Оголошення:

Видання:

Модернізм в українській літературі ХХ – початку ХХІ століття: пам’ять, коди, практики: монографія