Відбулася Міжнародна наукова конференція «Словацько-українські взаємини в галузі мови, літератури та культури у Словаччині та в Центральноєвропейському просторі»

2023-10-26

Упродовж 18–20 жовтня 2023 року у м. Пряшів – на етнічних українських теренах на південному сході Словаччини – відбулася Міжнародна  наукова конференція «Словацько-українські взаємини в галузі мови, літератури та культури у Словаччині та в Центральноєвропейському просторі», яку присвячено 70-річчю створення Інституту україністики філософського факультету Пряшівського університету.

Із вітальним словом виступили директор Інституту україністики, доцент Ярміла Кредатусова, декан філософського факультету, професор Беата Балогова, директор Українського музею в м. Свидник Ярослав Джоґаник, а також Надзвичайний і Повноважний Посол України в Словацькій Республіці Мирослав Кастран.

Ця непересічна подія згуртувала науковців із України, Словаччини, Угорщини, Чехії, Польщі та Німеччини. У рамках роботи мовознавчої секції із доповіддю «Українські мовознавці у славістиці ХХ ст.» виступила старший науковий співробітник відділу української мови Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, кандидат філологічних наук Ольга Заневич.

Щира подяка організаторам конференції, зокрема Ярмілі Кредатусовій, за високий науковий рівень заходу та неймовірні враження, які залишили в пам’яті осінні Високі Татри.


2023-10-26 Конференція


Читайте також:

2024-05-03
Щирі вітання з Великоднем! Христос воскрес!

2024-04-18
У березні 2024 року науковці відділу української мови Інституту українознавства Національної академії наук України взяли участь у серії науково-освітніх заходів «Мовознавці актуалізують», які ініціювала катедра української мови Національного університету «Львівська політехніка».

2024-04-16

11–12 квітня 2024 р. у Інституті історії Варшавського університету відбулася міжнародна наукова конференція «Stosunki polsko-ukraińskie wobec rosyjskiej agresji na Ukrainę: konteksty historyczne i współczesne», в якій взяли участь провідні історики та політологи Польщі та України, серед них наші колеги із відділу «Центр дослідження українсько-польських відносин».


Оголошення:

Видання:

Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України: історія, імена, ідеї