Вимоги до статей у збірниках Інституту

2015-05-26

До уваги авторів!

До друку приймаємо статті, спеціально підготовлені для нашого збірника (не опубліковані в інших виданнях), а також історичні документи та рецензії на нові видання.

1. Вимоги до оформлення статті:

– бібліографічний показник УДК;
– трьома мовами (українською, російською та англійською): прізвище та ім’я (повністю) автора / авторів, назва, анотації (не менше 6 та не більше 10-12 рядків), ключові слова;
– текст статті з постановкою проблеми, викладом основного матеріалу дослідження та обґрунтуванням одержаних наукових результатів;
– супровідна сторінка: відомості про автора (прізвище, ім’я, по батькові, адреса, телефон, e-mail, місце роботи, посада, наукове звання);
– статті, автори яких не мають наукового ступеня, супроводжуються рецензією кандидата, доктора наук за фахом публікації або витягом із протоколу кафедри (відділу) про рекомендацію статті до друку.

2. Вимоги до оформлення тексту:

До друку приймаємо статті обсягом до 1 друк. арк. (20-24 сторінок A4). Матеріали подавати редколегії в паперовому та електронному варіанті (у форматі .doc або .rtf.) на носіях інформації за адресою: 79026, Україна, м. Львів, вул. Козельницька, 4, НАН України Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича, або електронною поштою: inukr@inst-ukr.lviv.ua (зазначивши назву збірника, до якого подаєте матеріал). 

Записи виконуйте у програмі WORD, шрифт – Times New Roman, кегль – 14, міжрядковий інтервал – 1,5. Якщо при наборі використані нестандартні шрифти (Izhitsa, Litopys New Roman тощо), то необхідно обов’язково (!) їх надати (розташування в ОС Windows: локальний диск С:\Windows\Fonts).

Параметри сторінки: формат А4, поля: зліва – 3 см, справа – 1 см, зверху – 2 см, знизу – 2 см.

Основний текст формуйте винятково по ширині та без переносів слів. Абзацні відступи – в матеріалі, а не за допомогою пробілів і табулятора (ЗАБОРОНЕНО використовувати клавіші “Tab” і “Space”). 

Таблиці подавайте в тексті, графічні файли дублюйте окремо у форматі *.tif, *.jpg. Посилання – через меню “Вставка” автоматично (!) посторінково відповідно до встановлених вимог ВАК України.

ЗАБОРОНЕНО використовувати будь-який інший вид бібліографічного опису, крім зазначеного.

3. Відповідальність.

За зміст, точність фактів, цитат, цифр і прізвищ відповідальні автори. Редакція залишає за собою право на редагування і скорочення (із збереженням головних висновків та стилю автора). Редколегія може не поділяти світоглядних переконань авторів.

Редакційна колегія залишає за собою право відбору матеріалів до друку.

У разі невиконання п. 1 і 2 вимог редколегія відхилятиме чи повертатиме на доопрацювання авторам подані матеріали. Статті, в яких не дотримано вимог, опубліковані не будуть!!!

Основні вимоги до оформлення бібліографічних покликів:



Читайте також:

2024-04-18
У березні 2024 року науковці відділу української мови Інституту українознавства Національної академії наук України взяли участь у серії науково-освітніх заходів «Мовознавці актуалізують», які ініціювала катедра української мови Національного університету «Львівська політехніка».

2024-04-16

11–12 квітня 2024 р. у Інституті історії Варшавського університету відбулася міжнародна наукова конференція «Stosunki polsko-ukraińskie wobec rosyjskiej agresji na Ukrainę: konteksty historyczne i współczesne», в якій взяли участь провідні історики та політологи Польщі та України, серед них наші колеги із відділу «Центр дослідження українсько-польських відносин».


2024-04-16

23 березня 2024 р. у Київському національному університеті Т. Шевченка відбулися річні наукові читання Національної академії наук вищої школи України, на яких обговорено актуальні проблеми розвитку науки, освіти та культури України, захисту її від новітньої російської агресії. Особливе зацікавлення викликали доповіді економіста Анатолія Кінаха, медикині Ольги Богомолець, фізика і перекладача Максима Стріхи, історика Георгія Папакіна. У виступі нашого колеги, завідувача відділу «Центр дослідження українсько-польських відносин» Миколи Литвина проаналізовано особливості польсько-українських міждержавних і міжнаціональних відносин, актуалізовано історіографічні та археографічні перспективи дослідження проблеми.


Оголошення:

Видання:

Модернізм в українській літературі ХХ – початку ХХІ століття: пам’ять, коди, практики: монографія