Княжа доба: історія і культура. Вип. 6

Княжа доба: історія і культура / [відп. ред. Володимир Александрович]; Національна академія наук України, Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича. – Львів, 2012. – Вип. 6. – 354 с.

Збірник присвячено маловідомим й недостатньо вивченим аспектам княжої доби української історії на різних її етапах – від початків державності до періоду відживання традиції епохи уже після її завершення – за умов другої половини XIV – першої половини XV ст. 

Значна частина матеріалів стосується різних сторін історичного й культурного життя Галицько-Волинського князівства та поодиноких його регіонів у їх внутрішніх взаємозв’язках та зовнішніх контактах.

Редакційна колегія:

- Александрович В., доктор історичних наук (відповідальний редактор).
- Войтович Л., професор, доктор історичних наук (заст. відповідального редактора).
- Литвин М., професор, доктор історичних наук.
- Патер І., професор, доктор історичних наук.
- Ситник О., доктор історичних наук.
- Домбровський Д., доктор габілітований.
- Майоров О., професор, доктор історичних наук.
- Фонт М., професор, доктор габілітований

На 5 сторінці: "Святі Єфрем Сирин і Василій Великий", між 1269–1288. Мініатюра "Паренесису" святого Єфрема Сирина (до статті В. Любащенко)

Опубліковано за сприяння Фонду Катедр Українознавства, освітньої неприбуткової доброчинної інституції (США).

ISSN 2221-6294

Матеріали збірника можна переглянути у форматі PDF:

Зміст:

Рецензії та огляди

Анотації



Дивіться також:

Княжа доба: історія і культура. Вип. 8
Княжа доба: історія і культура. Вип. 7
Княжа доба: історія і культура. Вип. 5
Оголошення:
Новини:

Запрошуємо на науковий семінар «Формування та репрезентація пам’яттєвих смислів в габітуальному полі війни» за участю Алли Киридон

Науковий семінар організовано в рамках проєкту «Історична пам’ять українців в умовах війни: від конфронтації до консолідації», який реалізується завдяки грантовій підтримці Національного фонду досліджень України. Керівник – доктор філологічних наук Ганна Дидик-Меуш.

Відбувся семінар Ради молодих вчених Інституту про книгу Йосипа Ґронського «Львів: історичні студії»

17 жовтня 2024 р. відбувся черговий науковий семінар Ради молодих вчених Відділення історії, філософії та права НАН України (співорганізатори РМВ Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України та Львівська національна наукова бібліотека України ім. В. Стефаника), організований спільно з ініціативою «Публічний лекторій: простими словами про складне минуле» онлайн на платформі Zoom.